Den første samtale


Ingen mennesker kommer gennem livet uden på et eller andet tidspunkt at opleve problemer. Som oftest klarer man problemerne selv med støtte fra familie og venner. Hvis problemerne varer ved, kan det være en god idé at opsøge en behandler, som har ekspertise i at give indsigt i egen situation og hjælpe med personlig udvikling. At skulle fortælle om sine problemer til et ukendt menneske, kan føles både fremmed og lidt grænseoverskridende. I den forbindelse kan det være godt at vide, at den første samtale er orienterende.

Jeg vil spørge til, hvad der har fået dig til at henvende dig, hvor længe du har oplevet problemerne og på hvilken måde, du har forholdt dig til dem. På baggrund af det indledende forløb kan det være, at du nærmer dig en afklaring af, hvad du ønsker at arbejde med. Ligeledes vil du have lejlighed til at finde ud af, om du vil kunne samarbejde med mig. Ved slutningen af samtalen er du frit stillet over for, om du har lyst til at starte et egentligt samtaleforløb.


Som eksamineret psykoterapeut har jeg tavshedspligt, og alt hvad du fortæller mig vil derfor være fuldstændigt fortroligt.